Nahlédnutí do strojovny

Naše železo

Aktuálně běží pirátské systémy na Proxmox VE clusteru, který se skládá ze tří serverů a jednoho externího SAS uložiště. Dva z produkčních serverů jsou výkonné DELL PowerEdge R640, třetí je Supermicro X10DRL-i, ale v nejbližší době bude také nahrazen za DELL.

Pracovní výkon clusteru momentálně čítá 176 procesorových jader a 628 GB RAM. Celková kapacita uložiště (včetně prostoru pro zálohy) přesahuje 60 TB. Komunikace mezi servery probíhá přes 1 GBit síťové spojení. Po dokončení upgradu to bude 216 jader a 768 GB RAM, a rychlost komunikace mezi servery bude desetinásobná, což podstatně zvýší výkon. 💻💾🚀

Kromě produkčního clusteru v jiném datacentru provozujeme servisní cluster, který zajišťuje monitoring, zálohy a sběr a zpracování logů. Abychom nepřišli o žádná důležitá data, všechno, co máme v produkčním clusteru, se inkrementálně zálohuje. Zálohy se uchovávají několik let - kdyby se vám podařilo omylem smazat nějaký soubor v cloudu, stačí říct (https://to.pirati.cz/lide/).

Aktuálně servisní cluster běží na dvou starších serverech, ale po dokončení upgradu produkčního clusteru bude posílen o servery Supermicro. 📊🔍💾

hw01
Produkční cluster - pohled zepředu